5. Međunarodni sajam „Zdravo–domaće–prirodno“

Jezik: Serbian

Hrana i Piće
Sajam „Zdravo–domaće–prirodno“ će biti organizovan na platou Grada Zaječara.

2.Sajam finansiranja i 1. Sajam turizma će biti održani u sali Nacionalne agencije za regionalni razvoj – NARR, Trg oslobođenja bb u Zaječaru.- Sajam „ZDRAVO–DOMAĆE–PRIRODNO“ se održava se sa ciljem promocije tradicionalnih, domaćih proizvoda i prava je prilika za širenje tržišta prirodnih proizvoda, povećanje proizvodnje i plasmana, ali i za razmenu znanja i iskustava.

- Sajam finansiranja je prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici banaka iz regiona i šire i osiguravajuće kuće i predstave svoje ponude privrednicima i građanima.

- Jedan od najvažnijih ciljeva sajma turizma je predstavljanje turistističkih potencijala, prirodnih resursa, kulturnog bogatstva i turističkih destinacija sa raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju.RPK Zaječar će učesnicima i posetiocima pripremiti prateći program kroz edukativne seminare, prezentacije kao i degustacije proizvoda.

Izlagačima je obezbeđen BESPLATAN izlagački prostor, a za sve posetioce sajma ulaz je besplatan.Najavljeno je učešće većeg broja izlagača iz Srbije, zemalja u okruženju i EU.

Sajam će svečano biti otvoren u petak, 30. septembra u 11 sati na platou ispred bivšeg Doma vojske, dok će sat vremena kasnije, na gradskom trgu, Ambasada Indonezije organizovati promociju tradicionalnog plesa i kuhinje.Kako je programom predvidjeno, u velikoj sali hotela Srbija Tis, u 13 sati biće potpisan protokol o saradnji sa komorama, a u 13.30 na zaječarskom trgu, ispred Gradske uprve, koncert će održati Kulturno umetničko društvo „Kopaonik” iz Leposavića na Kosovu i Metohiji. Od 15 do 19 časova prezentacija turističkih potencijala i usluga biće upriličena takodje u sali hotela Srbija Tis.

U nastavku programa, za izlagače i prijatelje sajma, u Omladinskom centru biće organizovana humanitarna žurka “Stara dobra vremena”. Početak žurke je u 21 sat.Drugog dana sajma, u subotu, 1. oktobra, nakon dodele zahvalnica učesnicima sajma, uslediće i obilazak kasnoantičkog lokaliteta Feliks Romulijane.