4. Semenarski dani regiona

Jezik: Serbian

Ekologija i Poljoprivreda
Skup će se održati 20-21.10.2016. godine u Hotelu Park, Novosadskog sajma 35, Novi Sad, Srbija. Pored članova Semenarske Asocijacije Srbije i ostalih zainteresovanih kompanija iz Srbije, učesnici skupa će biti predstavnici Ministarstva poljoprivrede i kompanije iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore.Tematika skupa biće aktuelna pitanja iz oblasti semenarstva: klimatske promene, oplemenjivanje i inovativnost u poljoprivredi, značaj izbora sorte i upotrebe sertifikovanog semena, kao i dorade u profesionalnim doradnim centrima. Drugog dana će akcenat biti na značaju poljoprivredne mehanizacije u proizvodnji semena, sa posebnim osvrtom na setvu i žetvu, kao i prskalice, obzirom na donošenje novog Zakona o sredstvima za zaštitu bilja i upotrebi prskalica u savremenoj poljoprivredi. Takođe, biće predstavljen značaj obeležavanja i sertifikacije proizvoda dobijenih od domaće sirovine, odnosno bez GMO (asocijacija Dunav soja sa Regionalnom kancelarijom u Novom Sadu). Pomenute teme skupa su veoma značajne kako za R. Srbiju tako i za zemlje u okruženju. Pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede i semenarskih Asocijacija, učesnici skupa će biti i predstavnici vodećih semenskih kompanija iz zemalja učesnica, te će bilateralni razgovori pomoći u sklapanju saradnje i mogućih ostvarenja poslovnih kontakata.

Cene

50 EUR (u dinarskoj protivvrednosti za domaće učesnike), ukoliko iz iste kompanije dolazi više od dva učesnika, za svakog sledećeg učesnika kotizacija je 40 EUR (u dinarskoj protivvrednosti za domaće učesnike).
Za članove Semenarske Asocijacije Srbije prva tri učesnika ne plaćaju kotizaciju, a svaki sledeći plaća kotizaciju u iznosu od 30 EUR u dinarskoj protivvrednosti.

Cena kotizacije uključuje: prisustvo na skupu, materijal skupa, učešće na panel diskusiji, kafe pauze i ručak za oba dana.