22. Pekarsko – Mlinarski dani

Jezik Srpski

Hrana i Piće

Na ovogodišnjem Sajmu i konferenciji, koji se održava pod sloganom “DOĐI,VIDI, NAUČI, PRIMENI“ okupiće se najeminentniji stručnjaci iz pekarske, mlinarske i poslastičarske profesije.

Na drugom Sajmu pekarstva i mlinarstva stručna javnost i posetioci će imati priliku da se na jednom mestu upoznaju sa opremom, priborom, sirovinama, aditivima, pomoćnim sredstvima, laboratorijom, kontrolom, merenjem, uslugama, asortimanom, te će imati priliku za informativne razgovore i podršku za pekarstvo, mlinarstvo, poslastičarstvo i sve ostalo što ima veze sa preradom žita i brašna. Sajam će za posetioce biti otvoren sva tri dana od 10 do 19 časova, a cena ulaznice iznosi 500 dinara. Poslednjeg dana sajma biće organizovan veliki školski čas za početnike ali i za iskusne pekare „PŠENICA, MLINARSTVO I PEKARSTVO NA DLANU“ gde će vodeći stručnjaci uz praktične domonstracije na jednostavan, zanimljiv, popularan i razumljiv način približiti slušaocima osnovne postulate mlinarstva i pekarstva.

Tokom trajanja sajma održaće se i konferencija o najaktuelnim temama u ovoj branši. Centralne teme konferencije biće: Kvalitet i klasifikacija pšenice – večita tema sagledana novim očima; Peć: srce pekare – kako izbeći propuste u pečenju i uštedeti. Takođe će biti reči i o: sposobnosti zadržavanja rastvarača – opredeliti se za postojeće metode ili potpuno novi princip kontrole kvaliteta brašna, kao i o potencijalu i raspoloživim rešenjima za poslastičarske programe u pekarama. Očekuje se veliki broj kako domaćih tako i stranih izlagača koji će na svojim štandovima predstavljati nova i postojeća rešenja koja doprinose kvalitetu celokupnog procesa proizvodnje bršna, pekarskih i poslastičarskih proizvoda.